Der blev kørt i traktor, klappet kalve, hilst på grise, kyllinger og geder og lært en masse nyt om, hvor maden kommer fra, da 75.135 danskere deltog i årets store familiedag, Åbent Landbrug. På Hyrdegården ved Gram var der mellem 1500 og 2000 gæster.

79 værter over hele landet tog søndag den. 18. september imod nysgerrige danskere, der ville opleve livet på landet, finde ud af hvordan kornet på marken bliver til mel og havregryn, grøntsagerne vokser eller besøge virksomheder og blive klogere på, hvordan de bidrager til dansk landbrug.

Et af stederne, hvor der var rykind i det syd- og sønderjyske område, var på Hyrdegården på Skjoldagervej ved Gram. Gården drives af Søren Lund-Petersen sammen med hans far og Sørens hustru, Lena. Et sted mellem 1500 og 2000 gæster var dagen igennem på besøg på Hyrdegården, hvor der var en række aktiviteter og masser af mulighed for at se, hvordan et dansk landbrug drives i dag.

Landmand Søren Lund-Petersen sammen med to af bestyrelsesmedlemmerne i Sønderjysk Landboforening, Berith Nissen (t.v.) og Wilma von den Hengel ved søndagens Åbent Landbrug.

Formålet med Åbent Landbrug er netop at give alle, der har lyst, en mulighed for at komme helt tæt på landbruget, forklarer Søren Søndergaard, formand for Landbrug & Fødevarer.

-Alle har en mening om det, vi spiser til dagligt, og i takt med at spørgsmål om klima, bæredygtighed og dyrevelfærd er noget, der aktivt diskuteres i forhold til fødevareproduktionen, er behovet for at se produktionen endnu mere vigtig. Vi tror på, at man kommer længst med en åben dialog.

Åbent Landbrug har siden arrangementets begyndelse i 1997 tiltrukket mange børnefamilier, der benytter lejligheden til at tage en søndagstur på landet og hilse på dyrene.

Arrangementet ligger altid den tredje søndag i september og er gratis. I 2023 er der Åbent Landbrug den 17. september