Mange drømmer om at flytte på landet, men når de ser salgsannoncerne igennem, er ejendommene måske over budget, og der er for meget jord eller for mange bygninger til. Det kan der imidlertid være en løsning på, så der er ingen grund til at slippe drømmen helt.

Flere har en drøm om at bo på landet, hvor de kan have lidt får og heste gående, og hvor hele familien kan få god plads til at trives. Når familien så kigger salgsannoncerne igennem, er mange ejendomme på op til 20 hektar jord. Prisen ligger over købers budget, og måske opgiver familien helt drømmen igen.

 Noget kan lejes ud
Ejendomsmæglere Christina Caitlin Horace og Hans Henrik Christensen er begge ansat hos Landbogruppen i Vojens og kender udfordringerne:

 -Vi oplever flere, der springer fra – ja, nogle når måske slet ikke at henvende sig – fordi ejendommen er for stor, over købers budget og det virker uoverskueligt, fortæller Christina Caitlin Horace, og forklarer, at der findes mindre ejendomme på markedet, som har den helt rette størrelse for et fritidslandbrug.

 -Men mange tænker ikke på, at der faktisk kan være en alternativ løsning: Måske kan noget af jorden eller bygningerne lejes ud. Og så kan en indtægt fra forpagtningen måske netop gøre, at det økonomisk kan hænge sammen alligevel, siger Hans Henrik Christensen.

Landbogruppen samarbejder bl.a. med Sønderjysk Landboforening (SLF), og sammen kan de hjælpe i forhold til rådgivning omkring tilskudsmuligheder, arealstøtte, finansiering, anvendelse af bygninger – forhold som kan gøre, at drømmen alligevel kan blive en realitet. 

 Kom til Åbent hus i Marstrup
Landbogruppen og Sønderjysk Landboforening holder åbent hus på en landejendom i Marstrup, sydvest for Haderslev, som Landbogruppen netop har fået til salg. Samme dag vil rådgivere stå klar til at drøfte muligheder omkring skat, arealstøtte, anvendelse af bygninger, tilskudsmuligheder mm.

Kig forbi og få råd til lidt mere
Sted: Søgårdvej 19, 6100 Haderslev. Tid: Lørdag 30. september kl. 10-13.