Frida Søllingvraa hjælper dig med at finde en praktikant, der passer til din bedrift.

I den nye finanslov er det netop besluttet, at udenlandske arbejdstagere ikke længere skal betale for deres danskundervisning. Dette tiltag hilser SLF – Sønderjysk Landboforening – meget velkommen.

HR konsulent Frida Søllingvraa beskæftiger sig med rekruttering af primært udenlandsk arbejdskraft til dansk landbrug, og det har hun gjort i over 15 år.

Danskkendskab er vigtigt for integrationen
Frida Søllingvraa har flere gange oplevet, at udenlandske medarbejdere i landbruget har droppet deres dansk undervisning, fordi de selv skulle betale et gebyr:

-Vi ved, at mange har afholdt sig fra at tage danskkursus, og vi ved også, at mange landmænd har efterspurgt danskundervisning til deres medarbejdere, siger Frida Søllingvraa.

-Kendskabet til sproget er meget vigtigt for integrationen på arbejdspladsen og i det lokalsamfund, man bor i – via undervisningen får medarbejderen også en forståelse for dansk kultur.

SLF har tidligere haft flere forskellige samarbejder om danskundervisning til udenlandske medarbejdere. Disse samarbejdsmuligheder vil rådgivningsvirksomheden nu overveje at genoptage.