Tirsdag, den 25. september kl. 10 – 14.30

Dagens program

9.45 Kaffe og morgenbrød

10.00 Velkomst og dagens program


10.05 Konjunkturer

– Bankerne begynder at kræve fast rente, hvordan skal du forholde dig?
– Både pengemængde og gæld er på et højt niveau, og det kan være gode tegn.
– Nyt finans på AgroMarkets giver dig de nyheder, der betyder noget for dine priser.

12.00 Frokost


12.30 Råvarer

– Handel med de professionelle. Commoditrader åbner op for en helt ny måde at handle korn, rapsfrø, soja m.m. Vi introducerer dig for mulighederne, og hvordan du kommer i gang.
– Kornprisen steg kontrolleret frem til 7. juli, hvorefter den eksploderede. Hvad sendte den til vejrs, og hvad er vore forventninger frem til næste høst?
– Prisgaranti. AgroMarkets kan altid henvise til en køber eller sælger til de nævnte priser ved købs- eller salgssignaler
– Foderhandel 2018, hvad gør du, hvis ikke du har købt helt frem til høst 2019?
– Udsigt for mælk-, svine- og oksenoteringer. Hvor får man den bedste pris for sine smågrise, ikke bare på kort- men også på lang sigt?

Tilmeld dig
Hanna Gubi på telefon 73 20 26 86 eller mail hg@slf.dk

Bemærk
Evt. afbud til Hanna Gubi på telefon 73 20 26 86 eller mail hg@slf.dk senest 20. september 2018
Ved framelding senest torsdag den 20. sept. 2018 faktureres deltager prisen på 950 kr. ikke.
Der er evt. mulighed for at bytte til den 4. okt. – hvis det passer bedre.

Renter og konjunkturer
Få hjælp til låneomlægning
I Danmark kører økonomien i højeste gear, og beskæftigelsen er så høj, at den kan sammenlignes med situationen
i 2008. I USA er vi tæt på et recessionssignal, der vil sende renterne ned. Den Europæiske Centralbank har holdt renterne kunstigt lave og taler først nu om at hæve styringsrenten. Måske i 2019.

Bankerne begynder nu at kræve fast rente. Er du en af dem, der mødes af det krav? Få svar på, hvordan du skal agere her og nu.

Hvorfor er markederne ligeglade?
Pengemængden er enorm, og det kan være et godt tegn for økonomien. Også gælden er stor mange steder fx i Italien, men hvordan ser det ud i andre vigtige økonomier. Fokus er på den offentlige gæld, men vi medregner
også den private. Og så sætter vi fokus på, hvorfor markederne er ligeglade og konsekvenserne små for dansk landbrug mht. handelskonflikten mellem Kina og USA.

Nyt finans på AgroMarkets.dk
Medio september skyder vi nyt AgroMarkets FINANS i gang. Fremover får du aktuelle analyser, der har direkte betydning for dine afregningspriser og for din finansiering. Med udgangspunkt i din og andre landmænds
situation. Vi ser nærmere på, hvordan du fremover kan bruge AgroMarkets FINANS.

Råvarer
Handel med de professionelle
Som de første i Danmark vil vi fremover hjælpe dig med at få gang i digital råvarehandel, hvor du kan spare tusindvis af kroner til gebyrer. Og helt åbent kan følge med i foderstoffer og andres prisudvikling. Vi fortæller
dig om det nye koncept og om vores nye samarbejde, der giver dig mulighed for at handle direkte med  naboer, foderstoffer og udenlandske varemæglere. Uanset mængde.

Prisgaranti
AgroMarkets har prisgaranti ved købs- og salgssignaler, hvilket betyder at vi altid kan anvise en køber eller sælger til de priser vi opgiver. Det giver tryghed og sikkerhed for en god handel.

Korn og oliefrø
Hvad drev kornpriserne op frem til 7. juli, og hvad har fået dem til at eksplodere efterfølgende? Hvad er markedsudsigterne frem til den kommende høst, og vil stigningerne smitte af på høst 2019?
Prisen på rapsfrø er kun steget begrænset, selvom høsten i Europa skuffer. Hvorfor vil rapsprisen ikke med op, og hvad skal der til for at kickstarte prisen?

Foderhandel 2018
Færdigfoder fik vi handlet i rette tid, og tre foderstofselskaber garanterede de priser, vi anbefalede. Vi har mødt forskellige strategier fra firmaerne, hvor nogle har budt en meget høj pris for korn i bytte, mens andre
har været mere tilbageholdende. Hør hvorfor vi har solgt korn på 2019 høsten, men hverken dækket rapssalg, sojakøb eller køb af færdigfoder længere frem (i skrivende stund).

Energi
Indtil videre har vi hverken låst prisen på el eller olie, selv om priserne er ganske høje. I stedet anbefaler vi
noget helt andet – hør om det og vores bud på prisudviklingen.

Kød
Vi går bag om smågrise- og slagtesvinemarkedet og fortæller dig, hvor du kan opnå den bedste afregning for
din smågris. Desuden kigger vi på, hvad der skal til for, at svinenoteringen kan stige mærkbart.