Invitation til HandelsERFA hos Sønderjysk Landboforening

Onsdag, den 19. februar kl. 10.00 – 14.30
(kaffen er klar kl. 9.45, og vi starter præcis kl. 10)

Er du plante- eller kvægavler, svine-, fedekalve- eller minkproducent og abonnent på AgroMarkets, kan du med stor fordel deltage i vores 3 årlige HandelsERFA netværksmøder, hvor du får mulighed for at sparre med kolleger og vores analytikere.

Dette HandelsERFA møde er 1. ud af i alt 3 årlige AgroMarkets netværksmøder, du har mulighed for at deltage i hos dette rådgivningscenter.

Læs mere om tilsvarende arrangement fredag den 21. februar

Program

9.45    Kaffe og morgenbrød

10.00 Velkomst og dagens program

10.05 RÅVARER
            · Planteværn: Danmarks mest omfattende
            · Gødning: Få købt nu
            · Energimarkedet: Olie og el i en grøn omstilling
            · Oliefrø og fedt: Få hjælp til at handle
            · Handel 2019: Bedre end gennemsnittet
            · Økologi: Ro eller kaos
            · Kornmarkedet: En visuel rejse

11.45   Frokost

12.30  FINANS
            · Recession: Men ikke lige nu
            · Grøn økonomi: Ret ind eller forsvind
            · Finansiering: Vi udnævner Danmarks billigste

Hent program som pdf

RÅVARER

Planteværn: Danmarks mest omfattende
På planteværn har vi nok Danmarks mest omfattende oversigt og fortæller til dette møde om midler, der udgår og nye, der kommer. Om tillid kontra licitation, for er du sikker på, du får de rigtige priser?

Gødning: Få købt nu
Ift prissætning og kvalitet på gødning skuer vi også ud i verden, for fx Kina og Tyskland holder de danske priser i ørene. Vi har dækket 2020 forbruget. Er du ikke så langt, har vi en klar opfordring.

Energimarkedet: Olie og el i en grøn omstilling
Det geopolitiske spil bestemmer, og hvad vil der mon ske med verdens olieproduktion og -forbrug, når alle taler om grøn kontra sort energi? Vi ser på risici og udfordringer ved kontrakt- og spotpriser.

Oliefrø og fedt: Få hjælp til at handle
Vi har siden efteråret inddraget foderfedt, rapsskrå og -kager i vores analyser og prisoversigter og giver her til mødet vores begrundelse for hvorfor, hvad og hvordan.

Handel 2019: Bedre end gennemsnittet
Siden 2010 har vi som de eneste i Danmark dokumenteret vores handler på bla oliefrø og korn. For det er ikke bare tomme ord, når vi siger, at vi vil handle bedre end gennemsnittet af danske landmænd.

Økologi: Ro eller kaos
2019 var udfordrende – også for økologiske producenter. Priser på økologisk korn blev suspenderede, mange måtte sælge til konventionelt brug. Hvordan får du en bæredygtig økologisk bedrift i 2020?

Kornmarkedet: En visuel rejse
Vi afslutter vores gennemgang af RÅVARER med en fundamental rundrejse til verdens kornmarker med billeder og videoer fra majshøst på snedækkede marker i USA til vinterens komme i Rusland.

FINANS

Recession: Men ikke lige nu
Alle råber, at recessionen kommer, men vi maner til fornuft og går ikke med i hylekoret. For politikere og nationalbanker overvejer (ekstremt) alternative metoder for at udskyde recessionen, når nu de normale ikke længere virker. Recessionen vil komme – bare ikke endnu.

Grøn økonomi: Ret ind eller forsvind
De bløde værdier er i højsæde i perioden før en kommende recession, så de næste år vil du blive mødt af flere grønne tiltag. Kapitalisme og rigdom er fyord, og i stedet taler alle om klima og social lighed.

Finansiering: Vi udnævner Danmarks billigste
Vi har inddraget bidragsberegninger, 4 realkreditinstitutter, CITA- og CIBOR-lån for at hjælpe dig med at vælge den billigste finansiering. For nok ser lånene ens ud, men virkeligheden er en helt anden.

Yderligere oplysninger kontakt

Jens Toksvig Bjerre

Driftsøkonomikonsulent

Tilmeld

Tilmelding senest 17. februar 

Navn*
Telefon*
E-mail:*
Jeg er