- Kom til vandløbsmøde for vandløb i Vejen Kommune og hør om vandløbsvedligehold

Seges appellerer til alle landmænd om at registrere overløb af spildevand på Farmtracking’s nye app, der er tilgængelig for alle uden betaling.

-Hvis I ser overløb af spildevand rundt om i det åbne land, vil vi meget gerne have, at I vil hjælpe os med at registere det på Farmtrackings nye app.

Sådan lyder opfordringen til alle landmænd fra Troels Toft, sektordirektør, Planter, Seges.

Farmtracking har et gratis modul, der er tilgængeligt for alle. Bruger man ikke Farmtracking i forvejen, skal man blot ringe til Seges og blive oprettet som bruger, så får man adgang til den gratis del. Eller via sin lokale forening.

-Det er supernemt med den nye app. Når man ser et overløb af spildevand, skal man blot tage mobilen frem og gå ind i app’en, hvor man opretter et GPS-punkt med dato og klokkeslæt, tager et billede og evt. skriver en lille note. Det er det vigtigste. Hvis man har mulighed for det, må man selvfølgelig også gerne tage en prøve og sende ind, siger Troels Toft.

-Hvis landmænd over hele landet samler data sammen, vil det give os et rigtig godt overblik. Målet er, at vi kan præsentere et samlet billede med data på, hvor stort problemet er, fortæller Seges.

Læs hele historien her