SLF har kørt et lederudviklingsforløb for landmænd. De har fået praktiske værktøjer til hverdagen – lært at forventningsafstemme, hvordan får jeg overleveret en besked bedst muligt, hvordan takler jeg konflikter på arbejdspladsen?

SLF opstarter nyt kursus i efteråret.
4 dage – start: 30.10 (20.11 · 11.12 · 14.01) alle dagene fra kl. 9-13 på Billundvej 3

To landmænd fortæller her, hvad de fik ud af kurset

Tommy Lykou, 28 år

 

Tænker mere positivt

Tommy Lykou, 28 år. Uddannet landmand – arbejder på
sin fars gård ved Løgumkloster, hvor han har ansvaret for
markdriften.
Har planer om et generationsskifte på sigt.

450 malkekøer og 320 hektar jord og en smule
maskinstation. Seks ansatte plus far Jens.

– jeg er blevet en bedre personkender og er blevet bedre til at forklare opgaven overfor de ansatte. Lige at spørge en ekstra gang.

Tidligere troede jeg at alt var forstået, når jeg havde sagt det èn gang til medarbejderen – men det er vigtigt at forventningsafstemme. Hvad var det du skulle – er vi enige om opgaven.

– jeg er også blevet mere opmærksom på at tænke positivt. Jeg har haft tendens til at have fokus på det der ikke fungerer – og det dræner mig. Det påvirker også mine omgivelser negativt – også derhjemme. Jeg har lært at være mere positiv, når jeg kommer hjem, også selvom det har været en øv-dag.

Jakob Snedker, 32 år.

 

Er mere tydelig og  opmærksom på mit kropssprog

Jakob Snedker, 32 år. Selvstændig landmand
ved Aarøsund, overtaget to ejendomme.
To fuldtidsmedarbejdere og en flexmedarbejder.
Producerer 6000 slagtesvin, har 750 tyrekalve og
driver 200 ha jord

– Jeg valgte kurset fordi jeg havde mere brug for viden om ledelse. Jeg oplevede tit at jeg ikke var klar og tydelig nok. Mine budskaber blev for indforstået.

Jeg troede at vi havde samme opfattelse eller forståelse af tingene. Det havde vi nødvendigvis ikke. Hvad betyder det fx. at sige noget skal være rent? – det har vi måske ikke samme opfattelse af. Nu har jeg lært at forventningsafstemme, inden inden opgaven sendes videre.

jeg har lært at medarbejdere skal tackles og motiveres forskelligt, og så er jeg virkelig blevet overrasket over hvor meget ens kropssprog betyder, og hvor meget det bliver opfattet. Det er rart at kurset har været praktisk orienteret og ikke særlig teoretisk, og så har jeg lært en del af at høre om de andres udfordringer, og hvordan de har løst problemet igennem kurset.

Kontakt Conni, hvis du vil vide mere om kurset

Conni Tetens

Teamchef for HR & Arbejdsgiverservice + Kommunikation & Marketing