Frida Søllingvraa hjælper dig med at finde en praktikant, der passer til din bedrift.

Mangel på arbejdskraft i landbruget kan afhjælpes ved at vende blikket ud af landet: Udenlandske medarbejdere kan med andre ord være løsningen. I SLF kan vi hjælpe dig med at finde en praktikant fra Ukraine.

Det har en SLF kunde fra Tønder området gode erfaringer med. Han har haft praktikanter fra Ukraine i 5 år, og er meget begejstret:

-De er stabile og dygtige medarbejdere, og de er skarpe og meget alvidende, fortæller landmanden.

Jeg kan ikke uden
Derudover fortæller han, at de er spændende og interessante mennesker, som man kan få sig en god og berigende snak med. De bidrager positivt til både driften og til arbejdsmiljøet.

Praktikanterne passer og plejer bedriftens slagtesvin. Landmanden har 10-12 medarbejdere i alt. 

Praktikanterne, der kommer til Danmark, er typisk i gang med en form for veterinæruddannelse eller anden uddannelse med hovedvægt på dyrehold hjemme i Ukraine. De har interessen, forståelsen og den faglige baggrund for landbrugsarbejdet.

Praktiktiden løber i 12 mdr.
Den sønderjyske landmand har haft to praktikanter af gangen, og har lige nu fået udvidet sin praktikgodkendelse til fire.
-Min virksomhed eksisterer ikke uden dem. Jeg kan ikke uden, pointerer han.

Var det noget for dig?
Kontakt Frida Søllingvraa. Så hjælper hun dig med at finde en praktikant, der passer til din bedrift. Hun kan lave papirer i forbindelse med ansøgning om visum og hjælpe med at få praktikpladsgodkendelsen på plads.

Frida Søllingvraa HR konsulent hos SLF

Frida Søllingvraa

HR - konsulent