Hvorfor producerer Danmark nogle af verdens bedste fødevarer? Få svaret når hele Danmarks spisekammer åbner stalddørene til Åbent Landbrug den 16. september. Landmænd over hele landet tager imod nysgerrige danskere der gerne vil se, hvor deres mad kommer fra.

Vi producerer fødevarer i verdensklasse. Spørg selv i Thailand hvor et dansk so-yver er en eksklusiv delikatesse, i Kina hvor dansk mælkepulver er en eksklusiv værtindegave eller i Holland, der importerer danske æg i stor stil.

Søndag den 16. september har du mulighed for, helt gratis, med egne øjne at se, hvordan produkter i verdensklasse bliver produceret, når 52 landmænd åbner deres gård til Åbent Landbrug.

-Vi er et åbent erhverv der gerne byder indenfor på gården og viser vores produktion frem. Vi er stolte af at levere kød, ost, æg, grøntsager og pels i høj kvalitet til forbrugere over hele verden, og den stolthed vil vi gerne dele med danskerne, siger Martin Merrild, formand for Landbrug & Fødevarer.

Sidste år brugte 96.000 danskere landet over deres søndag på at se, hvordan et dansk landbrug anno 2017 så ud. Også i år er der plads til, at danskere selv kan se, hvorfor danske fødevarer er eftertragtede verden over, og dyrevelfærden er en af de højeste.

I år er der som noget nyt også mulighed for at blive klogere på bier og gødning. Derudover kan man høre, hvordan landmændene aktivt hjælper med at pleje naturen og se et minivådområde.

-Det er vigtigt, at vi kan vise danskerne bredden af dansk landbrugs- og fødevareproduktion. Ikke kun selve produktionen af fødevarer, men også hvordan landmændene hjælper med at løse problemer i forhold til vores natur og miljø, som for eksempel pleje af værdifulde naturarealer og forbedringer for vores vandmiljø, siger Jan Morre, projektleder på Åbent Landbrug.

Åbent Landbrug er gratis og der er noget for både børnehavebørn, teenagere, pensionister, kødspisere og vegetarer når landmænd over hele landet søndag den 16. september åbner dørene kl. 10-16.

Glæd dig til at besøge 2 af SLF’s medlemmer:

Lena & Søren Lund Petersen
Mælkeproducent Gram

Copyright. © Niels Åge Skovbo /FOKUS FOTO

 

Læs mere om familien

Hanne Nøregård & Finn Læbel
Malkekøer samt geder, Gram

Copyright. © Niels Åge Skovbo /FOKUS FOTO

 

Læs mere om familien