Peter Iversen Hansen læser til jordbrugsteknolog i Århus og er lige nu i praktik hos SLF, Sønderjysk Landboforening, hvor han skal lære mere om driftsøkonomi, skat, regnskab og strategi.

-Når jeg er færdig på skole, kunne jeg godt se mig selv i en landbrugsorienteret virksomhed som SLF, hvor jeg kan være med til at flytte landmanden og hjælpe ham med at gøre virksomheden og bundlinjen bedre, siger Peter Iversen Hansen.

Totalt overblik over kundens situation
Peter vil gerne arbejde med den fremadrettede strategi og samtidig have overblikket over bedriftens forgange år. Så både det at arbejde med regnskab samt budget og strategi, tiltaler Peter.

Og det er der god mulighed for i SLF:

-Jeg har arbejdet med 5 års budget og været med til at diskutere strategi for de kommende år, har deltaget i møde med banken og også været med til at gennemgå seneste regnskaber, for derigennem at analysere mig frem til, hvordan det er gået, hvad der kan gøres bedre og hvor fokus måske skal være fremadrettet. På den måde får man overblik over bedriften og kan bedre hjælpe landmanden, fortæller Peter Iversen Hansen.

God og åben stemning
I SLF er der mulighed for at arbejde med de områder, han interesserer sig for.

-Jeg er meget positiv og er blevet taget rigtig godt imod. Det har været langt bedre, end jeg havde turdet håbe på. Der er god stemning i huset, og folk er åbne og vil gerne hjælpe mig, siger Peter Iversen Hansen.

Peter kommer fra en gård mellem Gråsten og Sønderborg, hvor han hjælper sin far på bedriften. Da han ikke kan se sig selv sidde på kontor 24-7, er han ret sikker på, at han vil kombinere sit kommende job med bedriften derhjemme – med fokus på svin og planteavl.

Peter skal være praktikant hos SLF i en måned. Han er færdig som jordbrugsteknolog til sommer.