Kæmpe interesse for SLF-Nytårskur med Statsministeren

 Da der allerede midt på ugen er tilmeldt over 500 til SLFs nytårskur med statsminister Lars Løkke Rasmussen som hovedtaler, kan vi konstatere, at der er optræk til endnu en fantastisk spændende aften i Agerskov Hallen mandag aften, udtaler Christian Lund, formand for SLF.

Sidst kom han med Landbrugspakken
Lars Løkke Rasmussen har tidligere været hovedtaler ved SLFs møder i Agerskov for 3-4 år siden. Det var dengang Landbrugspakken var i støbeskeen og den nuværende regering blev dannet. De budskaber, Lars Løkke kom med vedr. Landbrugspakken op til forrige valg, gav nyt mod og håb på, at vilkårene for landbruget kunne forbedres.

-Der er nu gået 3-4 år siden da, og vi kan glæde os over, at regering og forligspartier har fået gennemført en række forbedringer i vores rammebetingelser. Så det vil jeg glæde mig til at takke statsministeren for, siger Christian Lund.

Resultater vi kan være stolte af
Faktisk kan vi være rigtig stolte af den danske landbrugs- og fødevareproduktion, for vi er nok det land i verden, der kan producere mest bæredygtigt og hensynsfuldt over for omgivelserne, når vi måler på klima-belastning, miljøbeskyttelse, hensyn til naturen, lavt antibiotikaforbrug og høj dyrevelfærd. Samtidig skaber vi en samlet eksportværdi på ca. 166 mia. kr. ud over det, vi selv spiser. Det er et grundlag for, at vi har valutaindtjening og vi kan købe udenlandske biler og andre goder til det danske samfund. Samtidig sikrer landbrugs- og fødevaresektoren beskæftigelse til ca. 190.000 mennesker og liv og aktivitet i landdistrikts-Danmark. Det er alt sammen resultater vi i fællesskab kan være stolte af, siger Christian Lund.

Medaljen har en bagside
Men medaljen har en bagside, ligesom i statsministerens nytårstale. Hos landmændene selv – i primærlandbruget er indtjeningen mange steder for lav til, at man kan opnå et tilstrækkeligt positivt cash-flow og tilstrækkelig økonomisk robusthed, til at klare sig i konkurrencen på langt sigt. Tørkeåret har ikke gjort det bedre. Det påvirker også unge på vej ind i erhvervet. For få unge opnår økonomisk mulighed for at etablere sig i erhvervet, og andre finder det for risikobetonet at kaste sig ud i etablering som selvstændig.

Fremtid med muligheder
Jeg ser frem til at høre statsministerens bud på den fremtidige udvikling. Jeg håber på visionære budskaber og en konstruktiv dialog, der er lige så lovende som for 3-4 år siden.  Jeg håber mange landmænd, medarbejdere og familie og ikke mindst folk, der lever og arbejder i fødevare- og følgeerhverv møder op, og er med til at gøre indtryk på statsministeren. Det betyder noget, og hvis regeringen fortsætter efter valget, har vi allerede startet den gode dialog, slutter Christian Lund.

Yderligere oplysninger:
Christian Lund, formand for SLF, mobil 4020 8404
Praktisk info: Lene Reese Hansen, marketing- og kommunikationsmedarbejder, mobil 3013 2563    
Presse: Hanne Kopp Albertsen, pressechef og redaktør, mobil 2913 5985

PROGRAM

Kl 17:00  Dørene Åbnes
Kl 17.30  Det sønderjyske pølsebord
Kl 18.30  Velkomst v/ formand for SLF, Christian Lund
Kl 18.40  Sådan ser jeg fremtiden v/ Lars Løkke Rasmussen
Kl 19.00  Debat: Spørgsmål fra salen – og svar fra Statsministeren. 
Kl 19.40  Fremtidens fødevareproduktion v/ Martin Merrild
Kl 20.15  Noget af det bedste i verden v/ Christian Hüttemeier
Kl 20.35  Debat
Kl 21.30  Tak for i aften og godt nytår

Pris: 200 kr. inkl. pølsebord, øl/vand, kaffe/the og lidt sødt – Betaling ved indgangen kontant eller MobilePay

Sted: Agerskovhallen, Nørregade 17a, 6534 Agerskov
Tid: 14. januar 2019 fra kl. 17.00

 

Se også