Efterår er også tid for jordprøver. I SLF er vi godt i gang. Er det flere år siden, at vi har været forbi dine marker – så er det måske tid i år?

Skab de bedste forudsætninger for at dine planter kan vokse

Jordbunden er grundlaget for dyrkning af afgrøder. Hvis grundlaget ikke er i orden, får du ikke det fulde udbytte af alt det, du ellers gør for at få udbytterne i top. Derfor: Følg med i udviklingen af dine markers næringsstofniveau. Sørg for at få udtaget jordprøver hvert fjerde til femte år. Så kan du rette op på faldende tal, før de bliver til problemer og koster udbytte.

Der er heller ingen grund til at kalke en mark, der ikke har brug for det. Derfor kan du rent faktisk spare penge i sidste ende.

Vi kan udtage forskellige typer jordprøver for dig. Vi anbefaler GPS jordprøver, da de giver det mest præcise tal.

Når analyseresultaterne kommer tilbage fra laboratoriet, får du en kommentar til tallene, og du bliver gjort opmærksom på eventuelle særlige problemer. Jordprøveresultaterne bliver overført til din markplan i MarkOnline, så din planteavlsrådgiver altid kan beregne din gødningsplan ud fra de nyeste analyseresultater.

Læs mere om jordprøver her: https://www.slf.dk/raadgivning-og-service/planteavl/analyser/jordproever/

Eller kontakt direkte i planteavl: Janni, mobil 5126 9063, Mark mobil 2030 2307, Gunnar mobil 4026 9721 eller Mia telefon 7320 2668.