Esben-Skøtt_-bestyrelsesmed

Svinepesten har bredt sig til Belgien, og som griseproducent er jeg naturligvis bange for, at sygdommen skal brede sig til Danmark. Tanken om at ens besætning skulle slås ned, er ubærlig.

Men det er ikke kun frygten for min egen situation, der får mig til tasterne:
Svinepest i Danmark vil få store konsekvenser for samfundet. Et udbrud vil lukke for al eksport af grisekød uden for EU. Landmænd vil gå konkurs og følgeerhverv, lokalsamfund og banker vil lide store tab. Danmarks økonomi vil blive hårdt ramt. 

Jeg tror, de færreste tænker over konsekvenserne – eller helt forstår dem.
Ikke desto mindre må vi handle og gardere os i mod svinepesten, hvor vi kan. Den største smittefare er kødpålæg fra madpakker på rastepladser. Så lad være med at efterlade skrald med kødrester fra udlandet – smitten bæres videre til vildsvin. 

Som landmand kan du gøre en del selv: Har du markarealer, som du lejer ud til jagt. Så har du mulighed for at lave en tillægslejekontrakt, hvor lejeren forpligter sig til at indberette og regulere alle observerede vildsvin på ejendommen. Har du ansatte på gården, findes der også et tillæg til ansættelseskontrakten, hvor medarbejderen tager flere forholdsregler, blandt andet at vedkommende ikke tager fødevarer eller levende dyr med hjem fra udlandet. Kontrakterne findes på svineproduktion.dk 

Det vil være katastrofalt, hvis vi bliver ramt af svinepest. Derfor er det vigtigt, at vi tager truslen alvorligt, og gør hvad vi kan. 

Medlem af bestyrelsen i SLF (Sønderjysk Landboforening) og griseproducent:
Esben Skøtt, Brabækvej 3, Brabæk ved Christiansfeld

Hjælp til ansættelseskontrakten

Er du klar over at HR & Arbejdsgiverservice kan sørge for at dine medarbejdere får et tillæg til deres ansættelseskontrakter vedrørende smittebeskyttelse?

Ring til Sanne eller Frida, de er klar til at hjælpe dig.

Frida Søllingvraa HR konsulent hos SLF

Frida Søllingvraa

HR - konsulent