FarmHelp er navnet på et nyt onlinesystem, som ansatte kan anvende til tidsregistrering i landbruget. SLF er med på sidelinjen, og der er flere nye funktioner på vej.

En nyudviklet app specielt rettet mod landbruget er nu på markedet. FarmHelp er navnet, og det er den 29-årige Emiel Broeders, der står bag.

Egentlig er han uddannet elektronikingeniør i Århus, men efter endt uddannelse rykkede han hjem på sine forældres landbrug nær Rødekro, hvor der arbejdes med malkekvæg.

– Jeg havde egentlig ikke regnet med, at jeg skulle arbejde med landbrug. Men jeg ville gerne prøve det, og på et tidspunkt snakker vi om at få adgang til et tidsregistreringssystem. De fleste af de systemer, som findes på markedet, kan alt muligt forskelligt, og jeg gik derfor i gang med at programmere en app, som er specielt rettet mod landbruget, fortæller Emiel Broeders.

Vellykket testperiode

I første omgang er det tidsregistrering, som de ansatte taster ind. App’en har i et stykke tid været testet dels på bedrifterne hjemme ved Rødekro – og desuden hos fire andre landmænd. FarmHelp er navnet på online-systemet, hvor der også blive tilknyttet en hjemmeside, hvor brugerne skal kunne hente flest mulige informationer. Og testperioden har været vellykket.

– Det har været vigtig at få en app, som har funktioner, som netop er anvendelige inden for landbruget. Medarbejderne kan på deres smarttelefoner stemple ind og ud, og hvis de skulle gå hen og glemme det, så kan det efterfølgende ske manuelt i samarbejde med landmanden. Ud over tidsregistrering er det målet, at der siden hen kan bygges flere funktioner på app’en – eksempelvis arbejdsplanlægning, som senere f.eks. kan kombineres med info om mælkedata mm, tilføjer 29-årige Emiel Broeders.

– Tidsregistrering er med til, at ansatte føler sig set, hvis de arbejder meget, og dermed undgås negativ morale som en følge af, at de kan føle, de arbejder mere end andre. Samtidig skal tiden ikke gå med at holde styr på ferier, beregne arbejdstider og overarbejde osv. for at finde ud af, hvad der skal indberettes til løn. App’en giver også ejeren samt ansatte et sikkert grundlag.

Emiel Broeders, til venstre, har udviklet FarmHelp-app’en. Her ses han sammen med ejeren af en af test-bedrifterne, Jesper, landmand på Ribeegnen med fire ansatte.

Landmanden Jesper, der driver langbrug på Ribeegnen, har været en af dem, som har testet app’en i en periode:

– FarmHelp er designet til landbruget, det kan man godt mærke i opbygningen af programmet. Der er tilmed god og hurtig service, hvis noget ikke fungerer, siger Jesper.

Fokus på bedre ledelse

Der er flere moduler og funktioner på vej. Nogen af det næste vil blive at sætte arbejdsplanlægning i system – dvs. opgaveplanlægning og udførelse. Det er noget, jeg allerede selv anvender i praksis og vil kunne gavne rigtig mange bedrifter.

SLF er på sidelinjen med som samarbejdspartner og bidrager med input og sparring til udvikling af systemet. Kunder hos SLF’s HR- og Arbejdsgiverservice og andre servicekontorer vil lettere kunne levere data til lønkørsler.

– Vi ser i SLF digitale løsninger som nogle af de store muligheder, vi har for at opnå et bedre beslutningsgrundlag og give en lettere hverdag for landmanden. Vi har derfor valgt at bidrage til udviklingen af FarmHelp, men produktet kan anvendes af alle landmænd med ansatte, uanset hvor kunden får sin rådgivning og service, siger Anders Andersen, udviklingschef hos SLF, der ses på øverste billede sammen med Emiel Broeders.

FAKTA

Om FarmHelp

Vigtige funktioner som adskiller produktet fra andre:

  • Hver bruger kan indstille app’en til deres eget sprog. Dansk, engelsk og på sigt russisk, hvorved miskommunikation med udenlandske ansatte undgås.
  • Systemet er baseret på tillid mellem ejer/leder og den ansatte. De fleste hændelser kræver derfor godkendelse fra begge parter.
  • Mulighed for at binde start/stop af tidsregistrering til bestemte lokationer / ejendomme ved hjælp af gps eller det lokale wifi.

Anvendelse af systemet koster 75 kr. + moms pr. ansat pr. måned – der er mulighed for en gratis prøveperiode på 30 dage.

Læs mere om FarmHelp