SLF udbyder endnu et lederudviklingsforløb for landmænd. Kurset består af et modul der forløber over fire gange og et opfølgningsmodul over 2 gange.

God ledelse er i fokus i øjeblikket. Også i landbruget er lederne opmærksomme på, hvad god ledelse betyder for fastholdelsen af medarbejderne og for medarbejdertrivsel og – motivation.
SLF har efter ønske fra kunderne lavet et lederkursus med et relevant indhold med nogle konkrete værktøjer, der kan bruges i hverdagen, i en overskuelig tidsperiode og til en fornuftig pris.

– Vi vil hjælpe landmanden med at skabe gode resultater gennem andre, og hjælpe ham til at blive en bedre leder. Når medarbejderen synes, det er et godt og attraktivt sted at være, og de trives, så vil det helt sikkert også smitte af på produktionen og på muligheden for at fastholde gode medearbejdere, siger teamchef i HR & Arbejdsgiverservice, Conni Tetens.

Fastholdelse af medarbejdere og arbejdsglæde
Landbrugsvirksomhederne oplever at det er blevet svært at finde kvalificerede medarbejdere. Derfor stiger behovet fokusering på fastholdelse af medarbejdere og for udvikling af virksomhedens ledere.

Konkrete redskaber til ledelse i hverdagen
På kurset vil kursisten høre om, hvordan man leder og kommunikere bedst muligt. Hvordan man forebygger og håndterer konflikter, inden de eskalerer og skader både samarbejde og trivsel. Man vil få kendskab til forskellige måder at afvikle personale samtaler/møder på. Kursisten vil få redskaber til at håndtere, hvordan man som leder arbejder med forventningsafstemning. Samt redskaber til at bevare roen og overblikket, når den daglige drift presser på.

Samtidig vil du som kursist opnå:
– at finde løsninger som er holdbare og som dine medarbejdere bakker op om
– på sigt at skabe mere selvledelse hos medarbejderne
– at forbedre dine evner til at forstå kommunikation
– at kunne håndtere svære situationer i din hverdag
– at kunne handle hurtigt og aktivt
– et øget samarbejde mellem dig og dine medarbejdere og mellem dine medarbejdere, der er præget af
   øget tillid og forståelse for forskelligheder

Datoer:
Modul 1: 28. oktober 2019, 18. november 2019, 9. december 2019 og 6. januar 2020.
Modul 2: 3. februar 2020 og 24. marts 2020
Tidspunkt alle dage: kl. 09.00 – kl. 13.00
Kursussted: SLF, Billundvej 3, 6500 Vojens

Pris for medlemmer af SLF:
Modul 1 :  kr. 6.500  incl. materiale og forplejning
Modul 2:   kr. 3.500 incl. materiale og forplejning

Samlet pris for tilmelding til modul 1 og modul 2: kr. 9.100 incl. materiale og forplejning

Pris for ikke medlemmer af SLF:
Modul 1:   kr. 7.100 incl. materiale og forplejning
Modul 2:   kr. 3.800 incl. materiale og forplejning

Samlet pris for tilmelding til modul 1 og modul 2: kr. 10.000 incl. materiale og forplejning

Tilmelding senest 23. oktober kl. 12.00 til Jytte på 7320 2600

Navn*
Antal deltagere*
Ønsker at deltage i*
Telefon*
E-mail:*

Efter tilmeldingen vil der blive sendt en mail med alle tilmeldingsoplysningerne

Tre landmænd fortæller, hvad de har fået ud af kurset:

Henning Skøtt fra Toftlund. Driver et landbrug med 2400 søer og salg af 30 kg grise. 850 hektar jord. Har mellem 12 og 14 medarbejdere.

– Jeg har fået en forståelse af, hvordan jeg skal gribe tingene an overfor mine medarbejdere. At få talt om tingene i tide – på en åben og ærlig måde. Og få forventningsstemt. Fx i forhold til at få fordelt arbejdet mellem to medarbejdere. Jeg har altid tænkt, at det skal de nok selv finde ud af. Men det er faktisk vigtigt, at jeg som leder får det fordelt med det samme. Så det bliver klart, hvem, der gør, hvad. En lille ting for mig, kan opleves som en stor ting eller opgave for en medarbejder.

– Jeg har lært, at jeg skal tage fat i tingene med det samme. Det, der stresser mig, er det, jeg skubber foran mig. Og så er den positive tilgang vigtig. At præsentere de positive ting og rose andre – i stedet for at hive fat i det negative hele tiden. 


Nis Skau fra Hammelev. Driver et landbrug sammen med sin bror med 800 søer og salg af 30 kg grise. 450 hektar jord. Har syv medarbejdere.

– Jeg er blevet opmærksom på, hvor vigtigt det er, at jeg sikrer mig, at medarbejderen og jeg har samme forståelse af, hvad der er blevet aftalt. Jeg kan nemlig have én opfattelse af tingene, og medarbejderen kan have en anden forståelse.

-Vi har også talt om MUS-samtaler på kurset, og at vi skal blive bedre til at følge op på samtalerne. Det glemmer vi – hvad var det egentlig, vi aftalte, hvilke ønsker havde medarbejderen, og hvilke mål skulle være opfyldt? På kurset har vi også talt om kulturforskelle – i forhold til danske og udenlandske medarbejdere. Der kan være forskellige måder, vi skal tilgå medarbejderne på. 

-Hvis der er noget, du gerne vil ændre. Så skal du tænke på det, du gerne vil. Du skal ikke skabe en ny vane ved at tænke på det, du skal holde op med. Så får det en negativ klang. I stedet skal du holde fokus på det nye, du gerne vil opnå.

 

Hanne Skøtt fra Fjelstrup, nord for Haderslev. Driver en gård sammen med sin mand med 750 årssøer og salg af 30 kg grise. 350 hektar jord. Har tre medarbejdere.

– Jeg har lært en del om min egen personlige udvikling; om min adfærd og måde at gøre tingene på. Ledelse handler om at se sig selv og gøre noget anderledes. Ved at arbejde med dig selv, kan du opnå et nyt og bedre resultat sammen med andre. Men det kræver, at du er villig til at ændre dig selv.

-Jeg valgte kurset, fordi jeg havde brug for at få et bedre indblik i de kulturelle og sproglige udfordringer og barrierer, der kan opstå, når man har udenlandske medarbejdere. Jeg har som kvindelig leder haft det lidt svært ved at lede udenlandske mandlige medarbejdere og opnå den nødvendige respekt. I den forbindelse har jeg lært, at jeg skal passe på med at være for fremtrædende eller autoritær. Jeg skal også være opmærksom på, hvordan jeg forklarer opgaver for andre, og jeg skal gøre mig forståelig.

-På kurset gennemgik vi forskellige personlighedstyper. Når du bliver opmærksom på, hvilke typer medarbejdere du har, og hvordan du selv er, så kan du lære at håndtere de forskellige udfordringer, inden konflikten opstår. Jeg er blevet klar over nu, hvorfor forskellige tidligere ansættelsesforhold måske ikke var ideelle eller hvorfor noget gik galt – fordi jeg ikke var bevidst om de forskellige personligheder dengang. Vi kommer alle med forskellig baggrund og med forskellige grader af selvstændighed. Derfor kan vi ikke forvente det samme af alle medarbejdere.